INFO STUKKEN

Theater is een feest !

DE KLEINE PRINS van Antoine de Saint-Exupéry

 

Deze wereldberoemde novelle werd voor theater bewerkt door Paul Houwen. Hij speelt zelf de rol van de piloot; zijn kleinkind Sem Houwen speelt de Kleine Prins; zijn zusje Ize Houwen speelt de IJdeltuit, de Lantaarnopsteker en de Slang; zijn echtgenote Ann Vanroose speelt de Roos, de Koning, de Dronkaard, de Zakenman, de Aardrijkskundige en de Vos.

 

Het is een familievoorstelling voor spelers en publiek, want het is een ideale voorstelling voor een gemengd publiek van kinderen (vanaf 9 jaar) en volwassenen. Kinderen hebben vooral oog voor het sprookjesachtige, terwijl volwassenen veel waardering hebben voor de diepere betekenis.

 

De Kleine Prins wordt zowel in het voorjaar als het najaar van 2018 gespeeld.

 

 

OUWE ROMEO EN BELEGEN JULIET, vrij naar Shakespeare

 

vertaling, bewerking en regie: Paul Houwen

 

Al het derde seizoen op het programma van het PanTheater.

 

We spelen het stuk met slechts drie acteurs: Ann Vanroose (verteller, moeder van Romeo, Belegen Juliet), Hugo Sercu (verteller, prins van Verona, Ouwe Romeo), Brigitte De Cock (verteller, hertog Paris, voedster, broeder Lorenzo).

 

Paul Houwen wil met zijn bewerking bewijzen dat mensen op gevorderde leeftijd op precies dezelfde wijze verliefd worden als pubers: ze hebben vlinders in de buik, ze worden heel irrationeel, hoop en wanhoop liggen dicht bij elkaar, de emoties laaien hoog op. Alleen is het bijzonder grappig als je die ouwe verliefden zo knotsgek ziet doen. “Hilarisch” is hier een woord op zijn plaats!

 

Het PanTheater speelt deze voorstelling in kleine theaters, vergaderzalen van verenigingen en zelfs in woonkamers a.h.w. met de toeschouwers op de schoot.

Reserveer uw voorstelling nu!

 

Copyright @ All Rights Reserved