INFO STUKKEN

OUWE ROMEO EN BELEGEN JULIET, vrij naar Shakespeare

vertaling, bewerking en regie: Paul Houwen

Al het derde seizoen op het programma van het PanTheater.

We spelen het stuk met slechts drie acteurs: Ann Vanroose (verteller, moeder van Romeo, Belegen Juliet), Hugo Sercu (verteller, prins van Verona, Ouwe Romeo), Brigitte De Cock (verteller, hertog Paris, voedster, broeder Lorenzo).

Paul Houwen wil met zijn bewerking bewijzen dat mensen op gevorderde leeftijd op precies dezelfde wijze verliefd worden als pubers: ze hebben vlinders in de buik, ze worden heel irrationeel, hoop en wanhoop liggen dicht bij elkaar, de emoties laaien hoog op. Alleen is het bijzonder grappig als je die ouwe verliefden zo knotsgek ziet doen. “Hilarisch” is hier een woord op zijn plaats!

Het PanTheater speelt deze voorstelling in kleine theaters, vergaderzalen van verenigingen en zelfs in woonkamers a.h.w. met de toeschouwers op de schoot. Reserveer uw voorstelling nu!

DE KLEINE PRINS van Antoine de Saint-Exupéry

Deze wereldberoemde novelle werd voor theater bewerkt door Paul Houwen. Hij speelt zelf de rol van de piloot; zijn kleinkind Sem Houwen speelt de Kleine Prins; zijn zusje Ize Houwen speelt de IJdeltuit, de Lantaarnopsteker en de Slang; zijn echtgenote Ann Vanroose speelt de Roos, de Koning, de Dronkaard, de Zakenman, de Aardrijkskundige en de Vos.

Het wordt een familievoorstelling voor spelers en publiek, want het is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Volwassenen genieten er op een andere manier van. Absoluut teder en ontroerend!

Première in de loop van februari 2018.

DE LOF DER ZOTHEID, een hedendaagse theaterbewerking van het verhaal van Erasmus

Een spetterende satire op de hedendaagse maatschappij. Soms heerlijk absurd. "Première in de loop van maart 2018. Wordt ook aangeboden als kamertheater.